MENÜ
 
 
 
 

 
ERGOLINE 700 CLASSIC
 
-       50 db 160 W-os testbarnító intenzív EU 0.3-as csövek

-       4 db Ultra 500 W-os VIT arcbarnító

-       vállbarnító (6x25 W)

-       állítható arcbarnító erősség fokozatok

-       climatronic hűtés, fűtés, beállítható hőmérséklet értékek

-       dekorvilágítás

-       design üvegtető

-       többirányú intercooler testhűtő ventilátor

-       mikrokontrolleres vezérlés

 


ÁLLÓ SZOLÁRIUM


Fontos számunkra a higiénia!

Szoláriumum gépünket kizárólag a legmagasabb színvonalú fertőtlenítőszerrel tisztítjuk. Szolárium fóliát használunk.

Antiallergén hatású.


 Szoláriumozáshoz néhány tanács

Ha le van égve akkor ne szoláriumozzon! Parfüm vagy dezodor használat esetén a bőrén pigment foltok keletkezhetnek. Szoláriumozás közben szemét tartsa csukva vagy használjon védőszemüveget. Bőre típusához megfelelő időt töltsön a szoláriumgépben /kérjen tanácsot tőlem/. A folyadék veszteséget pótolja szoláriumozás után.


EGÉSZSÉGÜGYI INFORMÁCIÓK

A napfény káros hatásaival kapcsolatos ajánlások miatt gyakoribb a D-vitamin-hiány.

Azok a figyelmeztetések, amelyek a napfény és a bőrrák közötti összefüggésre hívták fel a figyelmet, azt eredményezték, hogy egyre gyakoribb a D-vitamin-hiány, mert az emberek félnek a káros ultraibolya sugaraktól. "Olyannyira igyekeztünk megértetni az emberekkel, hogy milyen káros hatásai lehetnek az ultraibolya sugaraknak, hogy vannak, akik akár egész évben 15-ös faktorszámú krémmel kenik magukat, hogy elkerüljenek mindenfajta sugárzást" – mondta dr. Veronique Bataille, a kutatás vezetője.

Majd hozzátette: "Nem azt akarjuk mondani, hogy a napozás egészséges, hiszen nyilvánvalóan van kockázata, de az embernek szüksége van némi napfényre, hogy egészséges maradjon."

A kutatás során 1414 fehér brit nő D-vitamin-szintjét mérték meg, és az értéket összevetették az illető bőrtípusával, valamint a külföldi nyaralással, napozással és a lebarnulással kapcsolatos adatokkal. Azt találták, hogy a legvilágosabb bőrű, vörös és szőke hajú személyeknek volt a legalacsonyabb a D-vitamin-szintjük. Ez első pillantásra ellentmond annak a hagyományos elképzelésnek, amely szerint a sötétebb bőrű személyek kevesebb D-vitamint termelnek, azonban azt is megfigyelték, hogy a világos bőrű személyek voltak a legkevesebbet napon nyaralás alatt, és ők napoztak a legkevesebbet. Ebből arra következtettek, hogy a világos bőrű személyek a többieknél aktívabban kerülték a napfényt, ezért kevesebb D-vitamint termeltek.

"A napfényre vonatkozó ajánlásokat felül kell vizsgálni. Veszélyes lehet, ha az emberek azt hiszik, teljesen kerülniük kell a napfényt; valójában a védelmet mindenkinek a bőrtípusa és a napfény intenzitása szerint kell kialakítania"- mondta dr. Bataille. Dr. Bataille szerint megfelelő mennyiségű D-vitamin előállításához elegendő lenne, ha napi 15 percet töltenénk napon pólóban, bár sötétebb bőrűeknek vagy a téli hónapokban hosszabb időre van szükség.

Forrás: egeszseg-abc.hu


 A D vitamin javítja a memóriát

Általános tény, hogy a memória és a táplálék kiegészítőkben lévő tápanyagok felszívódása megfelelő táplálkozás nélkül nem működnek megfelelően.

Egy tápanyag különleges figyelmet kap, ez a D vitamin.

D vitamin napfény hatására szintetizálódik a bőrben, azonban sok ember nem jut elég napfényhez naponta. A napozó krémek, melynek célja, hogy csökkentsék a bőrrák kockázatát, ugyanakkor megakadályozza, hogy elegendő D vitamin képződjön.

Különösen veszélyeztettek a fekete bőrűek és az idősek, akik nem igazán mozdulnak ki.

A bőr D vitamin szintetizálása csökken a kor előrehaladtával.

A D vitamin és azok receptorai megtalálhatóak az egész szervezetben. Utóbbi évek kutatásai szerint a kognitív funkciók is közrejátszanak, beleértve a memóriát, a D vitamin szintetizálásban, ugyanis növeli az agy neurotranszmitter Acetilkolin nevű vegyületét, mely felelős az éberségért és a figyelemért.

A legújabb kutatási eredmények szerint az agyi funkciókat a befolyásolja a D vitamin. 1766 fő részvételével készült kísérlet során 65 éves és idősebb felnőttet vizsgáltak, hogy a vér D vitamin szintje hatással van-e a prekurzor és kognitív képességekre.

Egy másik független vizsgálat eredményei megerősítették a jelentéseket. A tanulmány 3133 férfit vizsgált Európa szerte 8 tesztközpontban. A résztvevők életkora 40 és 79 év között volt.

Azok a férfiak, akiknek jobb volt a memóriájuk és gyorsabban dolgozták fel az információkat, magasabb volt a D vitamin szintjük. Azok a férfiak, akiknek a vérében alacsony volt a vitaminszint a gyengén teljesítettek.

A tanulmányok arra utalnak, hogy a D vitamin szint növelése javíthatja az emberek memóriáját. Ez a feltételezés további kísérleti ellenőrzést igényel. Addig is napi 1000-2000 NE (nemzetközi egység) D vitamin bevitele ajánlott.

Felhasznált tanulmány:
Llewellyn. D. J. 2009. Journal of Geriatric Psychiatry and Neurology, Vol. 22, No. 3, 188-195 OI: 10.1177/0891988708327888
Lee, D. M. et al. 2009. J Neurol Neurosurg Psychiatry 2009;80:722-729 Published Online First: 21 May. doi:10.1136/jnnp.2008.165720

Forrás: http://thankyoubrain.blogspot.com/2010/03/vitamin-d-and-memory.html


Mégis egészséges a szolárium?

"Az emberi szervezet kiegyensúlyozott D vitaminszintjének folyamatos fenntartása érdekében a szoláriumokat különösen télen kell használni."

Ez az ajánlás a Johan Moan, az Oslo University (Osloi Egyetem) professzora vezetésével dolgozó kutatócsoporttól származik, akiknek vizsgálati eredményei a "Photochemistry and Photobiology" nevű szaklapban megjelent tanulmányban olvashatók.

"A téli hónapokban a D vitaminszint jelentősen csökken, mivel a napfényben ilyenkor túlságosan kevés az ultraibolya fény ahhoz, hogy az emberi bőrt D-vitamintermelésre serkentse. Ha ebben az időszakban szoláriumozunk, ezzel kiküszöbölhetjük a napfény hiányát, és egyensúlyban tarthatjuk D vitaminszintünket" - nyilatkozott Johan Moan.

"A szoláriumok tehát nem csak a biztonságos, ellenőrzött barnulást teszik lehetővé, hanem használatuk megelőzheti a D-vitaminhiány kialakulását" - egészítette ki Moan professzor tájékoztatóját Christina Lorenz, a European Sunlight Association (ESA) (Európai Szolárium Szövetség) elnöke.

Lorenz azzal folytatta, hogy a szolárium lehetővé teszi olyan egyénre szabott barnulási program kialakítását, amely figyelembe veszi a szoláriumhasználó bőrtípusát, a szolárium fajtáját és a napozási idő hosszát is, és így megakadályozható a mind a szoláriumban, mind a szabadban való napozás során feltétlenül kerülendő leégés.

Nemzetközi orvosi vizsgálatok bizonyítják, hogy a D-vitamin jótékony hatással van az emberi sejtek, csontok és szervek egészségére, és szerepet játszik az autoimmun és bőrbetegségek kialakulásának megelőzésében. A szervezetben lévő D-vitaminmennyiség 90 százaléka a bőrben képződik az UV sugárzás hatására.

A European Sunlight Association (ESA) a szoláriumgyártó ágazat ún. ernyőszervezete, amely 28 nemzeti szolárium egyesületet és 15 EU tagország, Norvégia, Svájc, Oroszország és az Amerikai Egyesült Államok szoláriumgyártó és -forgalmazó vállalatait képviseli. Székhelye Belgiumban található.

(MTI)

Forrás: http://www.webbeteg.hu

 

 

Megosztás:   

iwiw  megosztás

 

www.caribstudio.freewb.hu PageRank

Vendégkönyv

Kép újratöltsée

Hírek

 • Szolárium 75 Ft - 1 perc
  2016-05-30 06:17:35

 • Alakformálás - 20%
  2016-05-02 14:01:24

 • Computeres Alakformálás
  2016-02-23 14:49:47

 • Masszázs Akció
  2015-03-07 16:50:41

 • Happy Hours - 1 Szolárium 75 Ft
  2014-09-01 08:56:31

 • Facebook-Csatlakozz Te is Közösségünkhöz!

  Facebook-on is!

 • Művészet Az Alakformálásban/ TANFOLYAM /
  2013-09-23 09:28:15

 • Szépség Kupon

 • Szép Kártya!

  kiemelt hír

  Tájékoztatjuk Kedves Vendégeinket, hogy a mai naptól, több szolgáltatásunkat SZÉP Kártyával is igénybe veheti. 

  Kizárólag szolárium bérlet vásárlásra és alakformáló testkezeléseinkre használható!

  szép kártya

 • Oktatás-Ötcsillagos Módszer

Hírlevél


Asztali nézet